A fi sau a nu fi vaccinat împotriva COVID-19?…

…Posibil ca aceasta să fie întrebarea momentului.

Acesta nu va fi un material de blog, ci o simplă postare prin care simt nevoia să împărtășesc cu voi experiența mea pe tema vaccinării contra acestui virus care ne-a dat tuturor viețile peste cap.

Înainte de a mă vaccina, am citit prospectele tuturor celor 3 vaccinuri disponibile la data respectivă: Comirnaty/Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Dacă încă nu v-ați vaccinat și ezitați, vă recomand din tot sufletul să faceți același lucru, să vă informați direct din prospectele vaccinurilor. De ce ar trebui să facem asta? Înainte de orice, fiindcă ar trebui să ne obișnuim să facem lucrurile informat, asumat și responsabil, nu să tot așteptăm de la unul și de la altul să ne zică ce ar trebui să facem. Găsiți AICI mai multe despre cunoaștere în general și cât de important este să încercăm să cunoaștem realitatea pe baza propriei experiențe.

După citirea tuturor celor 3 prospecte, am decis că cel mai bun vaccin pentru mine este cel de la Pfizer, date fiind ratele sale foarte bune de eficiență și eficacitate, adică, la vremea respectivă, sub 4% șanse să mă îmbolnăvesc chiar și cu o formă ușoară, sub 3% șanse să mă îmbolnăvesc cu o formă gravă, care ar presupune spitalizare și o vacanță de câteva zile la ATI, și 0% șanse de deces. Mai mult, cu toate că și vaccinul de la Moderna mi s-a părut la fel de bun, la vremea respectivă, Pfizer era mult mai accesibil.

ATENȚIE! După cum se poate vedea și mai sus, vaccinul nu garantează 100% imunitate împotriva COVID-19. ”Păi bun, și atunci, ce vaccin este ăsta, care după ce îl fac, risc în continuare să mă îmbolnăvesc? Dacă faci vaccinul nu ar trebui să te mai îmbolnăvești. Punct!” veți gândi mulți vaccino-sceptici dintre voi. Nu trebuie să ne vaccinăm în ideea că nu ne mai îmbolnăvim. Marele avantaj constă în aceea că, prin vaccin, ai de cel puțin 14 ori mai puține șanse să te infectezi cu o formă gravă și 0 șanse să mori. Te mai poți infecta? Adevărat, însă chiar și așa, ai de cel puțin 5 ori mai puține șanse să te infectezi cu o formă chiar și ușoară, și dacă până la urmă ești atât de ghinionist, una este să ajungi pe ventilator în risc de moarte, cu totul altceva este să te infectezi cu ceva asemănător unei simple răceli.

”Ok, și dacă vaccinul este atât de bun, atunci de ce vaccinații sunt în continuare transmițători ai virusului?” Vor continua vaccino-scepticii. Pentru că vaccinul doar te protejează împotriva virusului, și doar pe tine, cel vaccinat, nu și pe ceilalți. Este ca în cazul acelor persoane care sunt purtători de HIV, ei nu se îmbolnăvesc de SIDA, însă pot da boala altor persoane. Nu este vorba doar de HIV sau coronavirus, îndrăznesc să cred că este valabil pentru toți virușii de pe planeta asta. Dacă vreți să fiți protejați în același fel și nediscriminatoriu în raport cu o persoană vaccinată, singura cale este să vă vaccinați și voi.

”Bun…și de ce până de curând, vaccinurile erau ținute numai în frigidere, la temperaturi super-speciale, manipulate doar de super-experți îmbrăcați în costume extra-speciale, parcă de cosmonauți, iar acum vaccinul se dă prin parcări, printre mici și bere? Nici asta nu este suspect?” Eu zic că nu. Vaccinul, la fel ca virusul pe care îl combate, se urmărește a fi cât mai bun și accesibil posibil, astfel că nu vă gândiți că vaccinul care se administra la începutul anului este același cu cel de acum, așa cum nici coronavirusul nu mai este același ca cel de astă iarnă-primăvară. Faptul că acum vaccinul poate fi ținut la temperaturi normale de frigider și există mai multe persoane care îl pot manipula, nu doar experți îmbrăcați în cosmonauți, precum și faptul că te poți vaccina pe toate drumurile, inclusiv în parcări și printre fum de mici și bere, asta este o veste bună care ar trebui să ne bucure, nu să ne provoace îndoieli și panică.

”Totul este un experiment al Big Pharma și al Ocultei Mondiale, la care eu refuz să particip!” sau ”Nu sunt conspiraționist/ă, nu cred în poveștile cu Gates și cu Oculta Mondială care ar vrea să îmi implanteze cipuri, să îmi crească solzi sau să mă omoare, însă vaccinul este totuși în fază experimentală încă, iar eu nu vreau să particip la acest experiment. Mai aștept.” – alte două categorii de vaccino-sceptici, unii radicali, alții ceva mai raționali și mai moderați. Da, vaccinurile anti COVID-19 sunt într-adevăr în fază experimentală. Dacă citiți prospectele Comirnaty/Pfizer, Moderna și AstraZeneca, veți vedea toate amănuntele cu privire la acest aspect. ”Păi bun, și-atunci ce sunt eu, cobai sau om?” Vor gândi vaccino-scepticii, atât cei radicali cât și cei moderați. Puteți să vă faceți un calcul în minte și poate ajungeți la concluzia la care am ajuns eu, că riscați mult mai puțin dacă participați la acest experiment, decât dacă nu o faceți. Alternativa constă în a vă afla mereu în pericol de a trece prin boală natural, hazarduos, mai pe românește, la noroc, decât să faceți ceva asemănător bolii în sine, însă cu impact infinit mai mic asupra sănătății și vieților voastre, de cele mai multe ori, asimptomatic, în condiții controlate, până la urmă, de experiment și laborator. Cum o fi mai bine?

”Și atunci, cum se explică situațiile celor care imediat după vaccin, mor?” În primul rând, este extraordinar pentru mine să observ această formă fascinantă de absolutizare, prin care reținem un singur caz de moarte din zeci sau sute de milioane de vieți salvate, și cu ignorarea tuturor posibilelor detalii care ar putea să ne zdruncine credința că un vaccin de fapt nu este bun. Deci…da, există și decese de persoane vaccinate, însă nimeni dintre cei care răspândesc asemenea știri nu arată clar dovezi că persoana respectivă a decedat exact din cauza vaccinului. Poți muri la 3 zile după vaccin într-un accident sau din cauza unei intoxicații, sau dintr-o infinitate de alte motive. Trebuie văzut și din ce cauză a murit cineva imediat după vaccinare, nu putem trage automat concluzia că ”dacă s-a vaccinat, sigur a murit din cauza vaccinului, nici nu îmi pasă ce motive invocă ei, oricum, totul este o mare minciună și manipulare.” Strict vorbind despre coronavirus, nimeni dintre vaccino-sceptici nu este interesat să afle dacă persoana vaccinată anti COVID-19 a fost una din zeci de milioane și dacă respectiva persoană avea deja (din nefericire), la data vaccinării, o serie de comorbidități grave, care oricum îi puneau viața în pericol.

”Știi ce? Până la urmă, fac ce vreau cu corpul meu și sănătatea mea! Ăsta este dreptul meu democratic și constituțional!” Vor gândi vaccino-scepticii care au auzit de Constituție și de democrație. Totuși, nu este atât de simplu. Democrația înseamnă drepturi și libertăți exercitate cu multă conștiință și responsabilitate, nicidecum că face fiecare ce vrea când vrea. Democrația înseamnă că drepturile mele se termină acolo unde încep drepturile celorlalți. Mulți nu au înțeles încă faptul că de aici provine toată problema cu COVID-19: dacă toți ne îmbolnăvim și mergem la spital dintr-o dată din cauza unei boli noi, se duce totul de râpă. Și din cauza cuiva care nu vrea să se vaccineze, este ocupat un loc în spital pentru cineva care poate într-adevăr are nevoie, cineva care nu are un vaccin la îndemână, prin care să prevină boala de care suferă. Cu cei bolnavi de diabet, cancer, cu cei care au nevoie de dializă, cum rămâne? Ce facem cu sănătatea și corpurile lor? Facem ce vrem cu ale noastre, însă nu putem proceda la fel cu corpurile și sănătatea altora, iar decizia de a nu te vaccina pe motiv că ai dreptul să faci ce vrei cu corpul și sănătatea ta, exact asta înseamnă: joaca nu doar cu propria viață, ci și cu viețile altora, iar asta nu denotă inteligență și iluminare, ci doar egoism și ignoranță.

”Păi dacă mă vaccinez, o să îmi crească solzi!/Ne vor implanta cipuri ca să ne controleze!/După ce m-am vaccinat, am simțit ceva în mine!/Vor să ne modifice genetic cu vaccinul ăsta!/După vaccin, obiecte de metal mi se lipeau de locul injecției, ca și când aș fi avut un magnet în corp!/ Prin așa-zisele campanii de dezinsecție și deratizare, împrăștie de fapt virusul, ca să ne determine să ne vaccinăm!…” etc. Cu asemenea argumente, nici nu este cazul să ne obosim.

Continuând povestea vaccinării mele, m-am vaccinat cu prima doză la 19 aprilie 2021. Organizare excelentă, nicio reacție adversă după, ba chiar în seara respectivă, am făcut jogging, alergând aproape 6 km.

A doua doză am făcut-o la 10 mai 2021, în același centru, cu aceeași organizare excelentă. Deosebit de prima doză, de această dată am avut două reacții adverse minore: a doua zi, am avut o stare de oboseală generală și o ușoară jenă în locul injecției. Conștient fiind că vaccinul se află în stare experimentală, am și raportat aceste reacții adverse minore, lucru pe care vă îndemn să îl faceți și voi, chiar dacă sunt reacții deloc deranjante cum am avut eu, fiindcă așa putem contribui cu toții la îmbunătățirea vaccinurilor.

Concluzia: Nu există niciun argument medical, științific, moral sau spiritual să nu ne vaccinăm. Singurul lucru care ne-ar putea afecta sănătatea, viața, bunăstarea sau dezvoltarea personală ori spirituală, ar fi să ajungem bolnavi în stare gravă într-o sală de terapie intensivă, iar vaccinul tocmai asta ne ajută să prevenim.

Deci, vaccinați-vă, este gratis și la îndemâna oricui.

Sursa foto: imagine generată cu AI